Close
Ringeriksveien 164, 1339 Vøyenenga
Åpningstider: Mandag-torsdag: 10:00-18:00 Fredag: 10:00-17:00 Lørdag: 10:00-15:00
Badekarguiden
Badekarguide – Hvilket badekar bør jeg velge?

Badekar har blitt en trend igjen og det er mye som har skjedd på badekarfronten de siste årene. Nå finnes det badekar i de aller fleste former og fasonger. I tillegg til at badekaret skal være godt å ligge i, er det for mange et smykke på badet. Vi har her samlet våre beste tips for å hjelpe deg å velge riktig.

Budsjett

Først og fremst er det viktig å vurdere hvor stor plass du har til rådighet og hvor mye du er villig til å investere i badekaret. Materialvalg, kvalitet og funksjon henger sammen med prisen.

For små bad

For mindre baderom finnes det badekar helt ned i 130-150 cm lengde. Selv om badekaret kanskje ikke er langt nok til å strekke beina helt ut, er det et fint alternativ til deg som ønsker deg et badekar, men kanskje ikke har den største plassen. For å kompensere for kortere lengde, kan du velge et badekar som har god dybde.

KOS fra Sanipro er et badekar på 150 cm med 63 cm dybde og asymetrisk form for ekstra plassbesparing. I tillegg er badekaret helstøpt for et stilrent utseende
Materialvalg – akryl og kompositt

Stort sett blir de nyeste badekarstypene i dag produsert i akryl, kunstmarmor/kompositt eller emaljert stål. Men det er ikke tvil om at akryl og kompositt er det mest populære. Dette er både på grunn av utseende og funksjonene som disse materialene innehar.

Fordelen med akryl og kompositt er at disse materialene holder bra på varmen i vannet, og så føles godt å legge ryggen mot et underlag som har en behagelig temperatur.

I tillegg til å holde godt på varme, får du badekar i akryl og kompositt med fantastisk god liggekomfort og i mange ulike fasonger, tykkelser og farger.

Hovedforskjellen på badekar i akryl og kompositt er at kompositt har et mattere utseende og er enklere å forme enn akryl. Derfor vil du kunne finne flere badekar med sprekere utseende som er av kompositt.

Badekar med eller uten bobler?

Boblebadekar handler ikke lenger kun om bobler, men en helt ny verden av funksjoner som skal bringe spafølelsen hjem til deg. Bobler, hydroterapi, lys- og fargeterapi er bare noen av funksjonene som badekarene i dag kan leveres med.

Å stimulere humøret, rense ut urenheter fra huden og øke kollagenproduksjonen er noen av tingene som badekar med terapibehandling skal hjelpe til med.

Noe å vurdere er hvor mye du egentlig kommer til å bruke badekaret og dets funksjoner. For det er viktig å huske på at badekar med bobler krever mer vedlikehold.

Badekar fra Strømberg med lysterappi. Hver farge har sin egen positive  innvirkning på vårt humør, trivsel og energi. Lysterapi er den foretrukne behandlingsmetoden mot vinterdepresjoner.
Badekar fra Interform med Microsilk. MicroSilk®bobler skal ha helsebringende effekt da de trenger inn i hudens porer, fjerner urenheter og tilfører fuktighet. Den øker kollagen produksjonen og reduserer linjer og rynker.
Innebygget, helstøpt eller frittstående?

I tillegg til materialvalg, form og farge må du tenke på plassen du har i rommet og hvordan du vil utnytte den.

Frittstående badekar

Frittstående badekar ser uten tvil lekkert ut, men vil ofte kreve noe mer plass. Disse badekarene gjør seg godt i litt større baderom. Plasserer du et frittstående badekar på en trang plass vil du kunne få utfordringer med å komme til for å rengjøre på sidene og bak badekaret. Frittstående badekar krever også at blandebatteriet monteres på vegg eller gulv. Så dette er noe å ha i bakhodet.

Arden frittstående badekar fra Strømberg

For deg som ønsker det beste fra to verdener, finnes det badekar som kalles back to wall, men som likevel har litt av det samme utseendet som et frittstående kar. Disse har mulighet for å ha armatur på badekaret, men på forsiden har de et ofte et rundere utseende som minner om frittstående kar.

Nino badekar fra Strømberg er et “back-to-wall“ badekar med mulighet for å ha armatur på badekaret, i tillegg til at det gir følelsen av å være et frittstående badekar.
Innebygget badekar

Innebyggede badekar gir et helhetlig utrykk og gjør at badekaret smelter inn med resten av interiøret. På mindre bad kan dette være en fin detalj. Noe å huske på er at det krever mer materiell og arbeid med å bygge inn et badekar. Og det samme gjelder om badekaret en dag skal skiftes ut.

Helstøpt back-to-wall badekar

Helstøpte back-to-wall badekar er badekar uten løse fronter- og sidepaneler. Denne typen badekar kommer ofte i mange størrelser slik at de kan passe til både mindre og større baderom. Med god grunn har denne typen badekar blitt utrolig populært. Det har et stilrent utseende og gjør seg godt på så og si alle bad. Armaturet kan monteres både på badekaret eller på veggen.

Sanipro Tahiti back-to-wall badekar med helstøpte fronter- og sidepaneler.
Hva avgjør prisen?

En kan klø seg i hodet når noen badekar koster det dobbelte av et annet. Her er det i hovedsak tre ting som avgjør; materialer, liggekomfort og design.

For et badekar av akryl er ikke bare et badekar av akryl. Leverandørene med dyrere badekar har ofte behandlet badekarene slik at de skal holde bedre på varmen og være mer slitesterke enn andre. I tillegg har de ofte lagt et større fokus på komforten og kanskje også på utseendet.

Hvis du er i tvil med valg av badekar og om badekaret vil passe hjemme hos deg, hjelper vi deg gjerne!