Close
Ringeriksveien 164, 1339 Vøyenenga
Åpningstider: Mandag-torsdag: 10:00-18:00 Fredag: 10:00-17:00 Lørdag: 10:00-15:00
Dusje rett på flis!?
Hvor trygt er det egentlig å dusje rett på flisene?

Flisen i seg selv er ikke vanntett. Derfor er det viktig at membranen under flisene er tett og riktig lagt. Et baderoms gulv må ha riktig fall mot sluk for at vannet skal renne unna, minst 1:100. I nedslagsfeltet for dusjen og rundt sluket skal det være et fall på minst 1:50 (10mm for hver 0,5m)

Hvis grunnarbeidet med riktig fall mot sluk og membranen er riktig lagt, er det ikke noe i veien for å dusje rett på flisen. Husk at storformat flis kan gi utfordringer med fall. Rådfør deg med din prosjektleder om hvilken type fliser som passer til ditt prosjekt.

Tenkt til å pusse opp?
Fordeler med dusjdører

Med dusjvegger, dusjer man rett på gulv. Dusjvegger gir et stilrent inntrykk på badet, men er også en praktisk løsning. Mange av leverandørene har dører som kan skyves inn eller foldes, når dusjen ikke er i bruk. Dette gir deg den lille ekstra plassen på badet.

Dusjkabinett

Dersom du har et eldre bad hvor du er i tvil om membranen er god nokk og ikke har planer om å pusse opp badet i nær framtid, men rett å slett ønsker å modernisere badet, er dusjkabinett en riktig løsning.

Et dusjkabinett er så og si vanntett og avløpsrøret føres direkte inn til sluket på badet. Med et dusjkabinett slipper du vannsøl utover baderomsgulvet og du forminsker risikoen for vannskader dersom membranen ikke holder tett.

Vær OBS på at et dusjkabinett tar mye plass. Vær derfor nøyaktig med oppmåling av plassen du har, både i bredde, høyde og dybde.

Trenger du hjelp med valg av dusjkabinett?
Hos Sandvika VVS Senter hjelper vi deg gjerne!